Overal in het land worden lokale preventieakkoorden gesloten. Een proces van samenwerking met veel partners. Maar wanneer is die samenwerking succesvol en welke rol heeft de gemeente? Op 17 september 2020 wisselen we ervaring en kennis uit in een nieuwe online Brainfood!

In deze Brainfood nodigen we Fennie Wesselink uit. Ze deed voor GGD GHOR onderzoek naar de meerwaarde van de preventieakkoorden en hoe het samenwerkingsproces van invloed is op het uiteindelijke akkoord. Een van haar conclusies is dat de samenwerking leidt tot meer openheid en creativiteit, maar dat een duidelijke rolverdeling belangrijk is om het proces niet spaak te laten lopen.

Fennie houdt een korte inleiding en vervolgens kijken we met elkaar naar verschillende voorbeelden van samenwerking uit de praktijk. Wat zijn de obstakels en valkuilen? Wat zijn de succesfactoren voor goede samenwerking? Hoe acteert de gemeente als partner in dit proces?

Zoals gewoonlijk is Brainfood het podium voor jullie dus we nodigen je uit om jouw ervaringen, vragen en ideeën te delen op:

Donderdag 17 september 2020 tussen 12:00 uur en 12.45 uur (Inloop vanaf 11.45 uur)

Meld je aan via onderstaand formulier. Voorafgaand aan de sessie ontvang je de link voor Teams. Heb je vragen? Neem dan contact op met Wouter Kroes.

Aanmelden

Contact Wouter Kroes

05 september 2020

Brainfood is de terugkerende lunchsessie van JSO die in het teken staat van kennisuitwisseling en discussie. Elke keer serveren we een ander uitdagend thema uit samenleving en actualiteit. Het is tijdens lunchtijd, dus eet vooral een broodje mee. Op hoogte blijven? Volg JSO op Linkedin.

Afbeelding van ClaudiaWollesen via Pixabay

Deel dit artikel