Voor het slagen van lokale preventieakkoorden is samenwerking nodig met veel partijen. Wat zijn de ingrediënten voor goede samenwerking en wat is je rol als partner in dit proces? In deze inspiratiesessie rond lunchtijd willen wij met elkaar van gedachten wisselen en leren van ervaringen en tips.

In deze Brainfood nodigen we Fennie Wesselink uit. Ze deed voor GGD GHOR onderzoek naar de meerwaarde van de preventieakkoorden en hoe het samenwerkingsproces van invloed is op het uiteindelijke akkoord. Een van haar conclusies is dat de samenwerking leidt tot meer openheid en creativiteit, maar dat een duidelijke rolverdeling belangrijk is om het proces niet spaak te laten lopen.

Fennie houdt een korte inleiding en vervolgens kijken we met elkaar naar verschillende voorbeelden van samenwerking uit de praktijk. Wat zijn de obstakels en valkuilen waar we van kunnen leren? Wat zijn de succesfactoren voor goede samenwerking? Wat is jouw rol als samenwerkingspartner in dit proces?

Zoals gewoonlijk is Brainfood het podium voor jullie dus we nodigen je uit om jouw ervaringen, vragen en ideeën te delen op: maandag 26 oktober 2020, 12.00 – 12.45 uur.

Onderzoek Fennie Wesselink

Het onderzoek van Fennie Wesselink vind je hier.

Aanmelden en meer info

Je kunt je niet meer aanmelden. Volg ons op Linkedin voor meer info over nieuwe Brainfoods. 

Contact Wouter Kroes

05 oktober 2020

Brainfood is de terugkerende lunchsessie van JSO die in het teken staat van kennisuitwisseling en discussie. Elke keer serveren we een ander uitdagend thema uit samenleving en actualiteit. Het is tijdens lunchtijd, dus eet vooral een broodje mee. Op hoogte blijven? Volg JSO op Linkedin.

Afbeelding van ClaudiaWollesen via Pixabay

Deel dit artikel