Het hele gezin in één opnametraject; bij de gezinsbehandeling van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs kan het. JSO helpt de methodiek te ontwikkelen en te beschrijven, een proces dat in het laatste kwartaal van 2017 de finale ingaat. Remy, moeder van Marcello (12) en Matthias (14) deelt haar eigen ervaring met de gezinsbehandeling. Inge ter Huurne, gedragswetenschapper vertelt over de kracht van een systeemgerichte aanpak.

Remy en haar zoons Marcello en Matthias wonen na drie jaar weer op het terrein van Harreveld. Na de eerste gezinsbehandeling werd het gezin herenigd. Nu dreigen ze opnieuw uit elkaar te vallen. Is gezinsbehandeling hun laatste strohalm?

‘Als mijn kinderen na deze behandeling worden weggehaald, dan ga ik ook niet terug naar Meddo. Want dat is de plek waar we samen gelukkig zijn geweest’, zegt Remy. Ze draait aan haar zwarte polsbandje met witte letters. Never. Lose. Hope. Sinds anderhalve week is ze met haar jongens Marcello (12) en Matthias (14) terug in Harreveld. Ook dalmatiër Bas is mee. Na drie jaar zijn ze opnieuw in gezinsbehandeling. Maar deze keer staat Remy er anders in. Meer gespannen. De behandeling voelt als hun laatste kans.

Lees het artikel op de website van Horizon

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van de methodiek Gezinsbehandeling of andere methodieken ? Neem dan contact op met JSO-adviseur Nita van Veluw.

Deel dit artikel