*|MC:SUBJECT|*
Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwe website & nieuwsbrief

De website en nieuwsbrief van JSO zijn compleet vernieuwd. Beide zijn eenvoudig en overzichtelijk vormgegeven met veel ruimte voor foto's.  Neem dus een kijkje en ontdek (opnieuw) wat we doen voor een krachtige samenleving. Veel leesplezier! 

Participatie en de omgevingswet

De Omgevingswet biedt meer ruimte voor participatie. Dit vraagt om een andere manier van werken en om een andere cultuur, houding en gedrag. Hoe werk je samen met inwoners aan een prettige, gezonde en veilige leefomgeving?
 
Lees dit verhaal
Opdrachten

Sociale kracht versterken: Bouw de brug terwijl je erop loopt


Bekijk dit project  
Nieuws

Midden-Holland: samen werken aan betere jeugdhulp


De gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas werken samen met gebruikers van jeugdhulp. Doel? Het jeugdbeleid, de zorg en de dienstverlening verbeteren met input van alle kanten.

Lees verder  

House of Opportunities: arbeidsparticipatie next level


De afstand tot de arbeidsmarkt is hoog voor veel statushouders. Het concept House of Opportunities biedt uitkomst voor iedereen die zo’n afstand ervaart: een levendige plek waar het gaat om ondernemen, leren, ontmoeten en delen.

Lees verder  

Kennis delen = vermenigvuldigen


Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op sociale media; sommen met een reeks optellingen en een vermenigvuldiging. Zoiets 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 – 1 + 1 + 1+ 1 x 0 = ?

Lees verder  

Out-of-office inspiratie opdoen met gezinsbegeleiders Horizon


Gedurende twaalf weken de eigen omgeving verlaten om als betere (pleeg)ouder terug te keren: het is de kracht van de gezinsbehandeling van Horizon in Harreveld. Maar wat gebeurt er als je elf gezinsbehandelaars uit hun dagelijkse omgeving haalt om de eigen werkwijze te optimaliseren?

Lees verder  

Congres: gemeenten aan zet bij jong ouderschap


Gemeenten hebben verantwoordelijkheden rond schooluitval, werk en inkomen voor jonge ouders. Het voeren van integraal beleid is echter een complexe opgave. Programma JOOZ organiseert daarom een congres op 15 mei 2017, speciaal voor gemeenten.

Lees verder  
Aankomende events

30

maart '17

Verkenning Omgevingswet: ruimtelijk én sociaal

Hoe kunnen sociaal-maatschappelijke doelen gerealiseerd worden met behulp van ruimtelijke plannen?

Inschrijven  

21

april '17

Inspiratietour Goeree-Overflakkee

JSO organiseert een reizend symposium naar Goeree-Overflakkee. Verschillende sprekers delen hun kennis en ervaringen over hoe zij preventie, samenwerking wonen-welzijn-zorg en participatie vormgeven en hoe dit invloed heeft op het toekomstige beleid van de gemeente.

Inschrijven  

15

mei '17

Congres Gemeenten aan zet bij jong ouderschap

Programma JOOZ presenteert oplossingsrichtingen en goed uitgewerkte en uitgevoerde voorbeelden van integraal beleid bij jong kwetsbaar ouderschap. U krijgt handvatten om binnen de eigen gemeente gericht aan de slag te gaan. 

Inschrijven  

29

juni '17

Festival Kwaliteit van de Samenleving

De tweede editie van Festival van de Samenleving zal worden gehouden bij Innovatiekracht in Spijkenisse. Wij laten zien hoe de vernieuwing in het sociaal domein gestalte krijgt aan de hand van verschillende inspirerende projecten.
 
   © 2017 JSO | Nieuwe Gouwe Westzijde 1, 2802 AN Gouda
Wilt u geen e-mails meer ontvangen?
Pas je voorkeur aan of Schrijf je uit voor de nieuwsbrief
 
Heeft u vragen? Neem contact op: info@jso.nl of bel 0182547888
Deel dit verhaal