Halt heeft de innovatieaward 2018 gewonnen met Ouders aan Zet. JSO en Halt hebben afgelopen jaren samengewerkt om deze alternatieve werkwijze binnen de Halt-straf te ontwikkelen en te implementeren.

Janet ten Hoope, directeur-bestuurder van Halt nam de innovatieaward op 20 november in ontvangst tijdens het innovatiecongres in Rotterdam, dat werd georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Pilot

Ouders Aan Zet tijdens de Halt-straf (OAZ) is april 2017 als pilot begonnen waarbij JSO Halt ondersteunt door middel van ontwikkeling, training en advies. Met de innovatieve methode worden ouders betrokken en direct aangesproken op de verantwoordelijkheid die ze hebben voor hun kind. Ouders krijgen de kans zelf een plan te maken om herhaling van het strafbare gedrag van hun kind te voorkomen.

Uitrol

De prijs werd niet alleen uitgereikt vanwege het innovatieve karakter van de werkwijze, maar ook omdat het de fase van ‘pilot’ is ontstegen en nu in heel Halt geïmplementeerd wordt. Vanuit JSO hebben Nita van Veluw, Louis Pronk en Sophie de Valk OAZ mee ontwikkeld en rollen het nu uit in alle teams van Halt.

Wil je meer weten over OAZ? Lees dan hier verder over de opzet en evaluatie van de pilot. Of neem contact op met Nita van Veluw.

Deel dit artikel