JSO start met de podcast ‘Transformers in de jeugdzorg’. In deze podcast gaan we op zoek naar de transformers: jongeren die de jeugdzorg zelf hebben meegemaakt en met hun ervaring een fundamentele verandering teweeg willen brengen. In het eerste deel van een drieluik praten we met Moraya de Haan over haar ervaringen in de jeugdzorg.

Met iedere transformer maken we drie afleveringen. In de eerste aflevering gaan we in op het persoonlijke verhaal van de jongere. Tijdens de tweede aflevering staat het initiatief van deze jongere centraal, waarin hij of zij een positieve verandering wil bewerkstelligen. In de derde en laatste aflevering gaan we vervolgens met iemand op bestuurlijk niveau in contact om te kijken hoe we dit initiatief in de praktijk kunnen brengen.

In deze aflevering staan we stil bij het levensverhaal van Moraya de Haan en hoe zij haar tijd in de jeugdzorg heeft ervaren.

Moraya de Haan komt uit Amsterdam, is 21 jaar en heeft tussen haar 11e en 18e jaar met jeugdzorg te maken gehad. Ze zet zich nu in voor verbetering van de jeugdzorg en is onder meer spreker bij workshops en congressen.

Transformers in de jeugdzorg

Listen to Transformers in de jeugdzorg | SoundCloud is an audio platform that lets you listen to what you love and share the sounds you create.. 1 Tracks. 2 Followers. Stream Tracks and Playlists from Transformers in de jeugdzorg on your desktop or mobile device.

Deel dit artikel

Contact Milan Nieweg

26 maart 2020