JSO start met de podcastserie ‘Transformers in de jeugdzorg’. In deze podcast gaan we op zoek naar de transformers: jongeren die de jeugdzorg zelf hebben meegemaakt en met hun ervaring een fundamentele verandering teweeg willen brengen. Het draait in deze podcast om het positieve: wat zou deze ervaringsdeskundige graag willen zien in de jeugdzorg en hoe kunnen we daar gestalte aan geven.

Met iedere transformer maken we drie afleveringen. In de eerste aflevering gaan we in op het persoonlijke verhaal van de jongere. Tijdens de tweede aflevering staat het initiatief van deze jongere centraal, waarin hij of zij een positieve verandering wil bewerkstelligen. In de derde en laatste aflevering gaan we vervolgens met iemand op bestuurlijk niveau in contact om te kijken hoe we dit initiatief in de praktijk kunnen brengen.

In deze aflevering spreekt Wiebe van Steenis met Moraya de Haan. We staan stil bij haar levensverhaal en hoe zij haar tijd in de jeugdzorg heeft ervaren. Ze onderstreept het belang van een positieve benadering.

Moraya de Haan komt uit Amsterdam, is 21 jaar en heeft van haar 11e tot haar 18e in de jeugdzorg verbleven. Ze zet zich nu in voor verbetering van de jeugdzorg en is onder meer spreker bij workshops en congressen.

Transformers in de jeugdzorg

Listen to Transformers in de jeugdzorg | SoundCloud is an audio platform that lets you listen to what you love and share the sounds you create.. 1 Tracks. 2 Followers. Stream Tracks and Playlists from Transformers in de jeugdzorg on your desktop or mobile device.

Deel dit artikel

Contact Wiebe van Steenis

26 maart 2020