Wouter Kroes

Adviseur

Om te begrijpen hoe organisaties bewegen, heb ik een ding geleerd, de belangrijkste bouwsteen is en blijft ‘de mens’. Het is mijn overtuiging dat mensen wel willen veranderen maar niet veranderd willen worden.  Vanuit mijn achtergrond als Social Worker en bedrijfskundige geloof ik dat iedere organisatie floreert door de kwaliteit van de onderlinge relaties. In mijn werk streef ik dan ook naar het creëren van gezamenlijkheid, zowel binnen organisaties als in bredere netwerken en partnerschappen. Dankzij mijn veelzijdige werkervaring schakel ik makkelijk tussen theorie en praktijk, strategie en uitvoering.

Ik ken de praktijk van het jongerenwerk, bredere welzijnswerk, maatschappelijk werk en vrijwilligersmanagement. Mijn ondernemerservaring in Nairobi beschouw ik als een waardevolle aanvulling, omdat veel organisaties in het sociale domein voor de uitdaging staan een ondernemende houding eigen te maken. In mijn werk gebruik ik een mix van inspiratiebronnen zoals  Appreciative Inquiry, de Corporate Tribe, The Lean start-up en Deep Democracy.

Bij JSO ben ik ook directeur-bestuurder. Mijn aandachtsgebied is sales en communicatie. Ik vind het een uitdaging om samen met ons gedreven team JSO nog meer te laten groeien.