De multiculturele samenleving heeft mij altijd geboeid. Ik heb mijn eerste levensjaren doorgebracht in Guinee-Bissau en de Filipijnen.

Mijn interesse in sociale thema’s waaronder participatie is hierdoor al vroeg gewekt. Ik heb er mijn studie aan gewijd en vervolgens mijn werk.

Organisaties zijn ook multicultureel, met een diversiteit aan mensen en ideeën over wat er moet veranderen en hoe.

Mijn omgeving omschrijft mij als toegewijd en toegankelijk.

Mijn ervaringen met mensen van verschillende culturele achtergronden maken mij mensgericht in mijn werk en ik benader vraagstukken vanuit verschillende perspectieven. Ook werk ik met veel empathisch vermogen en tact, iets waar ik vaak om word gewaardeerd.

Drie veelgestelde vragen aan Anne Oosterbaan

Kun je ons helpen om ons informele en preventieve aanbod voor jeugd en hun gezin in beeld te brengen?
Ja, daar heb ik ervaring mee. In Papendrecht heb ik een breed onderzoek uitgevoerd naar het voorliggende veld jeugd. Ik combineerde cijfers met gesprekken met stakeholders, jongeren en ervaringsdeskundige ouders. Dat leverde een helder overzicht én concrete aanbevelingen op – een goede basis voor toekomstig jeugdbeleid.
Leren en reflecteren doe je het best in een veilige en gestructureerde setting. Ik begeleidde intervisiebijeenkomsten waarin het team zelf thema’s inbracht en vanuit de praktijk casussen besprak. Dat leverde niet alleen inzicht op, maar ook verbinding en hernieuwde energie in het werk.
Als tijdelijke projectleider heb ik wijkagenda’s ontwikkeld voor verschillende Haagse wijken. Samen met bewonersorganisaties, vakdiensten en stadsdeeldirecteuren stelde ik plannen op die echt van de wijk waren. Via data, gesprekken en creatieve participatievormen ontstond zo een agenda die gedragen werd én richting gaf.