Charlotte Hanzon

Het aanspreken van talent en initiatief van mensen zelf heeft de meeste veranderkracht. Dit motto is de drijfveer in mijn werk. Mijn focus ligt daarom op het betrekken van de mensen om wie het gaat. Of dat nu inwoners zijn, cliënten of medewerkers: het betekent altijd eerst in gesprek gaan en samen bepalen wat ‘de bedoeling’ is. Alleen dan bereik je maatschappelijk effect en zorg je voor impact.

Ik vind het daarbij belangrijk om te werken aan zowel proces als inhoud, met oog voor de verhoudingen binnen organisaties. Analyseren waarom iets werkt, zoals het werkt en bouwen aan vernieuwing zijn belangrijke pijlers in mijn werk. Het werken aan impact staat daarbij altijd centraal.

Ik heb ervaring met thema’s als langer thuis wonen, participatie van kwetsbare groepen, vrijwillige inzet en jongerenparticipatie. Je kunt me inzetten als procesbegeleider voor het opzetten of vernieuwen van samenwerkingsverbanden, voor actiegericht onderzoek, nieuwe manieren van verantwoorden of sturen op impact. Als adviseur binnen het landelijke programma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS, help ik gemeenten om de aanpak van eenzaamheid op een duurzame manier vorm te geven.

Binnen JSO ben ik directeur-bestuurder met de focus op bedrijfsvoering. Deze eindverantwoordelijke rol vervul ik met veel plezier.

Drie veelgestelde vragen aan Charlotte Hanzon

Kunnen jullie ons helpen om het programma Voortijdig Schoolverlaten uit te werken en te onderbouwen in een subsidieaanvraag?
Zeker. In dit soort trajecten combineer ik beleidsmatige scherpte met kennis van de praktijk. Ik help om doelen helder te formuleren, aanpakken te onderbouwen met data én ervaringen, en maatschappelijke effecten inzichtelijk te maken. Zo ontstaat een aanvraag die niet alleen strategisch sterk is, maar ook richting geeft in de uitvoering.
Dat doe ik graag. Ik start met een scherpe analyse: wat speelt er, wat werkt, wat kan beter? Vanuit die inzichten begeleid ik het proces waarin betrokken partijen samen toewerken naar een nieuwe organisatievorm. Dat doe ik met oog voor inhoud, mensen én de bestuurlijke context.
In dit soort verkenningen combineer ik onderzoek, praktijkkennis en beleidsadvies. Ik kijk naar impact op de inwoners én naar de rol van professionals. Samen brengen we kansen, risico’s en inbedding in kaart – zodat er een gedragen advies ligt waar huisartsen en gemeenten concreet mee verder kunnen.