Jeanette van der Meer

Mijn ervaring is dat veranderprocessen alleen een duurzaam resultaat hebben als de eindgebruiker en de uitvoerende professional vanaf het begin een centrale rol hebben. Ook moet er interactie zijn met managers en bestuurders. Daarom verbind ik in mijn werk inwoners en organisaties met frisdenkers en koplopers. Brein, buik en beeld benut ik daarbij als bronnen van inzicht.

Wat ik in de afgelopen jaren ook heb geleerd: kwaliteit verbeteren is een continu proces. Het vraagt om voortdurend schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zo ontwikkelden we bij Haags Ontmoeten een ervaringsmeter. Een eenvoudige werkwijze om regelmatig met ouderen te praten over hoe zij Haags Ontmoeten ervaren en wat ze zouden willen verbeteren.

Mijn kennis van en ervaring in overheid en non-profitorganisaties zet ik in om mensen, organisaties en overheid in het sociaal domein te verbinden. Dat doe ik bijvoorbeeld als procesbegeleider of adviseur. Daarbij laat ik eindgebruikers en professionals zoveel mogelijk aan zet. Dat levert mooie resultaten op. Zo maakten jongeren van het platform JONG doet mee! in Haaglanden zelf een document met een aantal basisafspraken over hoe jongere en hulpverlener met elkaar omgaan.

Ik werk doelgericht naar het optimale resultaat, zodat u als klant verder kunt. Samen met de inwoner bent u tenslotte de start en het eind van het proces.

Drie veelgestelde vragen aan Jeanette van der Meer

Help ons bij het maken van een beleidskader sociaal domein en een uitvoeringsplan.
Veel gemeenten hebben ambities in het sociaal domein, maar worstelen met het vertalen daarvan naar een realistisch en samenhangend plan. Ik help om beleid, uitvoeringspraktijk en inwoners met elkaar te verbinden. Dat betekent luisteren, keuzes maken en concrete stappen formuleren die passen bij de lokale realiteit. Zo ontstaat beleid dat leeft én werkt.
Als je toegang laagdrempelig en effectief wilt maken, moet je weten hoe mensen het écht ervaren. Ik voer gesprekken met inwoners, maak patronen zichtbaar en vertaal die inzichten naar verbeterpunten. Niet als losse adviezen, maar als onderdeel van een bredere beweging naar toegankelijke en inclusieve ondersteuning.
Scheidingen raken gezinnen diep, en juist dan moeten ondersteuning en samenwerking op orde zijn. Ik begeleid organisaties en samenwerkingsverbanden om met ouders én uitvoerende professionals verbeteringen in gang te zetten. We brengen ervaringen samen, maken knelpunten bespreekbaar en bouwen aan een aanpak die voorkomt dat kinderen extra schade oplopen.